De voordelen van SEA

 • AdWords is de snelste manier om bovenaan te komen in de pagina’s voor de zoektermen waarop je gevonden wilt worden. SEO kost tijd, SEA werkt direct.
 • SEA is meetbaar en beheersbaar. Keywords, kosten, kliks, ROI: alles is transparant en campagnes kunnen op elk moment worden aangepast.
 • Je kunt heel precies focussen op doelgroepen, regio en actualiteit. De contacten zijn dus potentieel van hoge kwaliteit.
 • Je bepaalt vooraf hoeveel je wilt uitgeven en betaalt alleen wanneer iemand daadwerkelijk je website bezoekt.

Hoe Optimize SEA doet voor zijn klanten

Optimize verzorgt SEA campagnes van A tot Z:

 1. Analyse van de doelstellingen, de online strategie en de plaats van SEA hierin. Keyword research, doelgroepbepaling, optimalisatie van de landingspagina’s en andere voorwaarden die nodig zijn om succesvolle campagnes op te starten.
 2. Campagnes ontwikkelen en configureren, bieden op de zoekwoorden, advertenties maken die eruit springen door creativiteit en overtuigingskracht.
 3. Continu meten, testen en optimaliseren.
 4. Maandelijkse rapportages.
AdWords is Google’s voornaamste inkomstenbron. Daarom hebben ze het zo eenvoudig gemaakt dat iedereen aan SEA kan doen. Maar het is een misvatting om te denken dat iedereen er goede resultaten mee kan behalen. Wil je eruit halen wat erin zit, dan vraagt SEA om specialistische kennis en tools.

De voordelen van Optimize

 • Strategische inzet: Optimize is een full-service marketingbureau. We zetten SEA in binnen de marketingstrategie, daar waar dit het meeste rendement oplevert en altijd in samenspel met andere middelen.
 • Google AdWords gecertificeerd: Onze kunde is erkend door Google en we kunnen een beroep doen op alle noodzakelijke assistentie van Google.
 • Creativiteit: Anders dan veel online marketingbureaus, werkt Optimize met gespecialiseerde en creatieve reclame copywriters.
 • Kostenbesparing: Door goede targeting voorkomen we weggegooid geld voor waardeloze klikken. En door de juiste zoekwoorden, sterke advertentieteksten en relevante landingspagina’s, zorgen we voor een hoge kwaliteitsscore* en dus aanzienlijk lagere advertentiekosten.
 • Direct contact: Bij Optimize praat je direct met de makers.

* Wat is de Kwaliteitsscore?

Google kent AdWords advertenties een score toe van 1 tot 10. Dit cijfer geeft aan hoe relevant Google een advertentie vindt voor de zoekopdracht. Allerlei zaken spelen hierin mee, zoals inhoud en stijl van de advertentietekst, de landingspagina, de doorklik-frequentie en meer. Hoe beter het cijfer, hoe hoger de advertentie komt op de zoekresultatenpagina en hoe minder je betaalt per klik.