Online Marketing: Conversie optimalisatie

Meer bezoekers krijgen is prettig, maar het verhogen van de conversie naar aankopen is waar alles om draait. Daarom zien we conversie optimalisatie als een van onze belangrijkste diensten.

Ieder element op de pagina speelt een rol en kan de gebruiker beïnvloeden op een positieve of negatieve wijze. In deze discipline bevinden we ons op het kruispunt van gebruikersinterface en menselijke psychologie. Bij de ene situatie is een bijkomend blokje tekst voldoende om vertrouwen te kweken en gaat de bezoeker sneller over tot de volgende stap. In een iets andere situatie zorgt dat zelfde blokje tekst juist voor afleiding, waardoor potentiële klanten op een cruciaal moment afhaken. Hetzelfde verkoopverhaal met een andere call-to-action: in het ene geval krijg je 10 kliks, in het andere 65. Zo werkt het soms echt.

Geoptimaliseerde landingspagina’s die de bezoeker snel van welkom naar actie voeren, verleidelijke CTA’s en het gebruik van online persuation technieken, dat zijn dingen waar we bij Optimize een specialisme van hebben gemaakt. Data uit web analytics en gebruikers feedback dienen hierbij als vertrekpunt. En door doorlopend te testen maken we het resultaat van de verbeteringen meetbaar. Zo kunnen we bijvoorbeeld met harde data aantonen waarom de ene lay-out beter is dan de andere.

Google Analytics en diverse andere bronnen leveren een schat aan informatie over de prestaties van uw website. Tenminste: als je de juiste vragen stelt en de juiste conclusies trekt. Wij zorgen voor een goede implementatie van uw web analytics, we weten hoe we data moeten interpreteren en wenden deze gegevens aan om uw prestaties te verbeteren met concrete aanpassingen.

Door het registreren van de acties van uw bezoekers krijgen we een beter beeld van hoe ze met uw site omgaan en waar de pijnpunten zich bevinden. Met heatmaps weten we waar de bezoekers hun aandacht op richten en wat ze juist over het hoofd zien. Klikken ze meteen op die bestelknop of zoeken ze eerst vertwijfeld naar meer informatie? Dankzij een breed gamma aan tools kunnen we in de huid van de bezoeker kruipen. Voor hen zijn alle verbeteringen uiteindelijk ook bedoeld.

Hulp nodig bij uw online strategie?

Neem contact op.