Online Marketing: Content

Binnen de ACCD cyclus (Attract > Convert > Close > Delight) speelt content een onmisbare rol. In de verschillende stadia is uw klant in andere dingen geïnteresseerd. Effectieve content komt aan deze interesse tegemoet. Met elk stukje content hebt u een specifiek doel voor ogen, dat bepalend is voor de vorm en inhoud.

Boeiende content is ook een steeds belangrijker ingrediënt om de organische vindbaarheid te laten groeien. Dit betekent dat er meer en meer content wordt geproduceerd en dat het steeds moeilijker wordt om boven het maaiveld uit te steken. Content omwille van de content is ook voor SEO zinloos.

Kernwaarden

Een goede contentstrategie vereist een bezinning op je kernwaarden:

  • Hoe willen we ons onderscheiden van de naaste concurrenten? Wat is onze ‘tone of voice’? Hoe willen we dat er over ons gedacht en gedeeld wordt?
  • Wie zijn onze doelgroepen? Kennen we ze van binnen en van buiten?
  • Welke stukken van de markt willen we claimen als onderdelen waarop wij een bijzondere expertise hebben?

Content is een lange termijn strategie. Je hebt niet alleen kwalitatieve artikelen, video’s of infographics nodig, maar ook een goede planning, waarin onderwerpen, frequentie en zaken als de inzet van sociale media zijn vastgelegd.

Bij Optimize verzorgen we de content voor een aantal van onze internationale klanten. We hebben een netwerk van copywriters en native vertalers in een groot aantal talen opgebouwd. Collega’s waar we prettig en succesvol mee samenwerken, omdat ze hun kwaliteit en creativiteit keer op keer bewijzen.

Hulp nodig bij uw online strategie?

Neem contact op